Brynzové halušky

Brynzové halušky jsou delikátní slovenské jídlo, které potěší vaše chuťové buňky svou výraznou chutí a jemnou texturou. Halušky jsou vyrobeny z bramborového těsta smíchaného s brynzou, tradičním slovenským sýrem z ovčího mléka, který dodává pokrmu jeho jedinečnou slanost. Tyto měkké a nadýchané halušky se tradičně podávají s opečenou slaninou , které zvýrazní jejich chuť ještě více. Svou sytostí a chutností jsou ideálním pokrmem pro všechny příležitosti, od rodinných setkání až po pozdní večerní pochoutky. Pokud hledáte autentický slovenský kulinářský zážitek, určitě vyzkoušejte recept na brynzové halušky. Dopřejte si tuto výtečnou pochoutku a užijte si její charakteristickou chuť, která vás zaručeně nadchne. Vzpomínka na Tatry, brynzu, žinščicu a slovenštinu.


Potřebné suroviny a ingredience


Postup přípravy krok za krokem

  • Příprava brambor
    Syrové brambory nastrouháme na jemno , vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme vejce . Osolíme , přisypeme mouku a vypracujeme těsto ,které necháme odpočinout.
  • Příprava masa
    Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a na pánvi pomalu vyškvaříme.
  • Vaření
    Vařící vodu v hrnci osolíme a připravené těsto protlačujeme sítem na halušky přímo do vřící vody. Pak vaříme asi 5 min. Potom halušky vylovíme a horké dáváme do mísy na připravenou brynzu, celé promícháme. Můžeme případně naředit vodou z hrnce kde se vařily.
  • Podávání
    Halušky servírujeme na talíř a posypeme lehce slaninou.