Dýňová polévka

Zahřejte se vydatnou a krémovou dýňovou polévkou, pohoštěním, které rozzáří podzim. Její bohatá, dýňová chuť, obohacená jemným kořením, poskytne dokonalý začátek nebo zakončení jakéhokoli jídla. Ať už hledáte recept na dýňovou polévku pro sváteční hostinu nebo útulné domácí vaření, tento pokrm zaručeně potěší všechny, kdo ho ochutnají. Tato sytá a výživná polévka je ideální pro chladné večery a přináší nádech podzimního kouzla do každé příležitosti.


Potřebné suroviny a ingredience


Postup přípravy krok za krokem

  • Restování cibule
    Na másle orestujeme cibuli, dokud nezměkne a nezesklovatí.
  • Přidání dýně a kurkumy
    Přidáme dýni nakrájenou na kostky, zarestujeme ji a přisypeme kurkumu.
  • Přidání jablek a vývaru
    Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce a zalijeme vývarem.
  • Vaření a mixování
    Vaříme směs do měkka a poté vše rozmixujeme dohladka.
  • Dokončení
    Přidáme sladkou smetanu, dochutíme citronovou šťávou a solí dle chuti.