Dýňová polévka

Zahřejte se vydatnou a krémovou dýňovou polévkou, pohoštěním, které rozzáří podzim. Její bohatá, dýňová chuť, obohacená jemným kořením, poskytne dokonalý začátek nebo zakončení jakéhokoli jídla. Ať už hledáte recept na dýňovou polévku pro sváteční hostinu nebo útulné domácí vaření, tento pokrm zaručeně potěší všechny, kdo ho ochutnají. Tato sytá a výživná polévka je ideální pro chladné večery a přináší nádech podzimního kouzla do každé příležitosti.
Potřebné suroviny a ingredience
Postup přípravy krok za krokem
-
Restování cibuleNa másle orestujeme cibuli, dokud nezměkne a nezesklovatí.
-
Přidání dýně a kurkumyPřidáme dýni nakrájenou na kostky, zarestujeme ji a přisypeme kurkumu.
-
Přidání jablek a vývaruOloupaná jablka nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce a zalijeme vývarem.
-
Vaření a mixováníVaříme směs do měkka a poté vše rozmixujeme dohladka.
-
DokončeníPřidáme sladkou smetanu, dochutíme citronovou šťávou a solí dle chuti.